Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 26 maj 2023

Ledig fredag

Ledig i dag fredag men vi börjar från onsdag eftersom jag har foton därifrån. Ställd för eftermiddagsjobb med allt man kan tänkas behöva. Under veckorna som gått har jag förstått att jag behöver ha en kaffetermos med. Ibland hinner man få kaffe eller så blir man bjuden på olika ställen. Men mest är det torrt som i öknen och då är det bra att ha en lite kaffetår. Vattenflaska, extra kläder, ibland extra skor. Mat, värktabletter, våtservetter att torka mesta svetten bort med, deodorant, glasögonputs. Förutom det som hör till själva arbetet som handskar, skoskydd, tvättlappar, plastförkläden, gummistövlar osv. 


Har man tur hinner man med en glass längs vägen.


Onsdagkväll som var en vacker en, valde jag att ägna min matpaus till att ströva i skolparken.


Riktigt bra med växtlighet där och mycket folk.


Frisk luft och jag var redo att fortsätta.


I går före arbetet vek jag in till Garden Flora. Så maffiga tulpaner där nu till självplock.


Det jag sökte fanns inte där men jag fastnade ändå för en dahlia...


...och en ovanligare pelargon.


I dag på min lediga dag har jag varit i full gång både inne och ute, har haft sån energi.


Allt ändrar från dag till dag och det är ett äventyr att gå på upptäcktsfärd på den egna lilla täppan.


Mitt lilla hjärta har hängt med i alla väderstreck kring huset vartefter jag förflyttat mej.

Det blev en snabb visit hos plantskolan i Lepplax och där fick jag äntligen tag i ett exemplar av brokbladig kornell som jag velat ha allt sen i somras när jag band in några kvistar av den i Lottas brudbukett. Nu är den planterad och också vit syren som jag norpade i samförstånd hos svärföräldrarna. Nu blir det väl inga fler träd eller buskar hos oss den här sommaren. Gubben suckade redan över det som blivit planterat när han kom hem. Han vill helst ha en fotbollsplan att bara klippa från hörn till hörn utan extra krusiduller.

Pingsthelgen går i arbetets tecken för min del.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar