Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 4 maj 2023

Tent och tanter

Menar du verkligen att du ska till arbete i dag igen?

Morgonkaffet ja, då försöker jag samtidigt ha tid för Bonzo. Endera myser vi i soffan eller så skvalpar jag runt med kaffekoppen och sparkar boll med honom. Alltid dåligt samvete att lämna honom.

Dessutom i går när jag fick kortare arbetsdag än beräknat begav jag mej till en gammal släkting som jag kommit i kontakt med. Jag kunde ju faktiskt åkt hem till hunden. Men jag visste att mitt besök skulle glädja så jag köpte mockarutor till kaffet och begav mej. Och visst blev det en fin eftermiddagsstund vid köksbordet.


I morse var nog känslan rätt hopplös när snö lagt sej på marken igen en gång. Svinkalla vindar dessutom. Då hade det varit bra att veta hur lyckad dagen skulle bli.


På eftermiddagen bänkade jag mej på omsorgs kontor och tog MiniLop tenten. Fick full pott och ingen var mer förvånad än jag. Jag hade bara tänkt att jag testar och ser lite hur det går så tar jag om igen om nån vecka. Nu får jag släppa allt vad tent läsning heter och får ha ledigt då jag är ledig. Chokladplatta från chefen efter att jag klarat tenten <3 Finns ingen risk att magra bort.

Efter nästan en månads bortavaro från farmor pga av Corona som härjat fick jag äntligen träffa henne i kväll. Hon var vaken och pigg och jag kunde fråga saker som hon svarade på och jag berättade om hennes systrar som jag träffat och det var som om hon var med hela tiden. En sån bra stund vi fick min farmor och jag.


Bonzo fick sin kvällspromenad och vi sökte oss in i skogen borta från blåsten och där var det riktigt gott att vara. Fredag i morgon och ledig helg väntar.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar