Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 23 maj 2023

Trädgård och roadtrip

Så roligt att följa med det lilla som finns i ens trädgård nu. Blir alltid en vända eller två varje dag. Brukar tycka att det tar längre här än hos många andra, är det kanske för att vi ligger rätt lågt, eller är det bara det att jag är för dålig att gödsla och komma igång. I alla fall så är Brustna hjärtan på gång.


Blått som jag till min stora förtret glömt namnet på i stunden.


Den här har säkert ett namn...


Blåbärsbuske.


Många knoppar på vårt nyinköpta äppelträd.


Jätte rams, en favorit som sprider sej ohämmat just nu.


Häggmispel.


Popcornsgräs i växthuset. det här var en kul grej.


Akleja.


Trädgårdens vackraste, härdig sort, Bonzo.

I kväll tog gubben i med motorsågen och mejade ner tre buskar björkspirea. De hade mest torra kvistar nu så de får nu chans att börja om igen.


I går tog jag mamma på en roadtrip. Första stoppet var glasskiosken i Jeppo, det går liksom inte att bara köra förbi den. Sen gick vi i några butiker i Stenhaga, vek sen av mot Smedsby där Patriks svärmor bor. Vi överraskade med en blixtvisit. Visade nya Prisma för mamma, åt lite snabbmat på Hesburger och begav oss till Erik och Sandra. Där fick vi kaffe och en trevlig pratstund. Rattade sen hem i sommarkvällen och inte är vägen lång när man har nån att filosofera med. 


Jag fick nya dojor på resan. Mer än hundra euro billigare än de jag provat tidigare och som jag nästan köpte. Nu känns dessa som veckans kap. Faktiskt andra paret sportskor jag köpt vid Stadium outlet.

Svettig dag på jobbet men mycket rolig på sitt sätt. Dessutom har jag haft förmånen att träffa flera kolleger i dag vilket är väldigt betydelsefullt när vi oftast går ensam genom våra arbetsdagar. T.o.m så jag hängde en halvtimme längre på kontoret bara för att få prata av mej. Ibland behövs det.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar