Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 20 april 2018

Att försöka hålla humöret uppe


Får man säga att man starkt ogillar denna årstid.
Åtminstone så fort man tar ett steg ut från terrassen. Det är elände vart än man vänder blicken eller styr stegen. Och man ser en massa arbete som ligger framför. Dessutom ska man förbereda sej på värsta pollenattacken, ser så fram emot den. När tröttheten maler ner en till fotsulorna och man fattar att det ekar tomt i skallen emellanåt, hur skulle annars allt snor ha plats.
Nej det är nu man skulle gå i ide och vakna ditåt midsommar eller en bit in i juli. Då börjar värsta pollenperioden vara avklarad och semestern hägrar. Då är det också helt logiskt att man svettas och kan skylla det på värmen och inte som nu när det plaskar mellan tårna redan från tidig morgon och man bara: höhö! vojvoj den här mommokuumetta!
Och snart (eller redan) vaknar ormarna och grodorna. Ryser av bara tanken. Har redan flippat ur ett par gånger när jag sett nån pinne eller sicksackmönstrat skosnöre på vägen.
Men i morgon ska jag köpa mej ett knippe pense´er, för att få en färgklick i allt det gråa. Man får försöka för att hålla humöret uppe dessa tider. Åtminstone om man är jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar