Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 7 april 2018

Den store


Sökte ikväll fram en teckning jag gjorde för fyra år sen.
Luciano Pavarotti, den store operasångaren. Den kvällen han uppträdde för sista gången var i öppningen av vinter OS i Torino 2006.
Jag skulle hämta sonen från Sursik discot och fick sätta hans framträdande på bandning. Men jag hörde det i radion på vägen. Vid Nautor i Kållby började han sjunga, kvällen var mörk och jag vred upp volymen. Satt med tårar i ögonen när han framförde Nessun Dorma, så stort tyckte jag det var.
Han dog 2007 nedbruten av cancer. Han var född i Modena, Italien och där i hans hem finns i dag ett museum över hans liv och hans konst, han målade nämligen också tavlor. Och inom de närmaste dagarna kommer jag att vara där i knutarna ta mej tusan. Och jag skulle ha gåshud i veckor om jag på nån vänster förirrade mej dit ut till det huset. Om inte så får jag då och då söka fram nåt stycke med honom och njuta en liten stund. Detta är en av mina svagheter.
Han har dock fått en väldigt god efterträdare i Jonas Kaufmann som i dag anses som den främste av tenorer. Han håller jag också ett öga på.
Så i kväll tycker jag ni ska uppleva Pavarottis sista uppträdande, redan bruten av sjukdomen men man ser så berörd han är av stunden och att han klarade av det. Lyssna HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar