Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 17 april 2019

Florens


Tillbaka efter några fantastiska dagar i Florens Pisa och Manarola i Cinque terre.
I Florens är det så mycket folk, så många statyer, så många höga och maffiga byggnader att det är svårt att ta en bild utan att ha en massa huvuden med. Eller så får du inte toppen med av ett torn eller liknande. Jag har en massa sådana bilder och det skulle gå att göra pussel av dem för att få till helheten.
Men vi var uppe till piazzale Michelangelo på andra sidan om floden Arno och där fick jag till en rätt bra panoramabild med telefonen där så gott som hela Florens är med. Florens som är huvudstad i regionen Toscana.


Leonardo Da Vinci behövde åtminstone få komma med. För övrigt enda museum vi besökte och så tror jag att det bara var ett litet futtigt på en sidogata vi råkade springa på, men i alla fall. Hade vi velat besöka nåt av storheterna hade vi köat halva dagen utan att ljuga. Det var enormt långa köer som ringlade sej gatorna fram och sånt hade vi varken tid eller intresse till.


Runt omkring staden var det höga kullar med vin och olivodlingar och våren hade hunnit långt.


Små citroner gula...


Det gällde att ha benen i skick i alla backar. Jag har ännu hemkommen ett svullet knä efter alla ansträngningar.


Underbara vyer.


Naturligtvis besökte vi ponte Vecchio som anses vara byggd under romartiden men som förstördes i en översvämning och återuppbyggdes i sten 1345. När man går över bron finns det massa försäljare och små smyckesbutiker. Wannabe konstnärer satt överallt och målade samtidigt som de sålde sina verk till turister. Många var väldigt bra i mina ögon men jag har ju svårt att köpa en akvarell som jag tänker jag kan göra själv istället.
Och alla kyrkor, kojor och slott har jag bilder från i en bok om Florens jag köpte. Där kan jag se och läsa hur många gånger jag själv önskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar