Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 19 april 2019

Pisa


Vi bestämde oss för att besöka lutande tornet ännu på kvällen efter att ha besökt Manarola. Det var rätt häftigt att se ett sånt landmärke i verkliga livet.


Dopkapellet katedralen och klocktornet.


Vi gick ganska länge omkring där tills mörkret föll. Massor av folk var ännu i farten, tror det aldrig är folktomt där. Vi hade inte ätit på många timmar och hittade en restaurang med utsikt över tornet. Efteråt var det att lita på gps:en på mobilen för att kryssa fram till vår övernattning.


Morgonen därpå hade vi inte många timmar på oss före vi skulle till flygplatsen men ville se stället i dagsljus. Pisa har säkert mycket annat att erbjuda men det får vi i så fall ta en annan gång.
Från den här vinkeln ser man tydligt hur mycket det lutar. Detta kändes av ordentligt när vi tog oss upp längs trapporna i tornet. Vi drogs utåt mot väggen där det lutade och inåt på motsatta sida. Kändes väldigt konstigt.


Det märks att folk har gått här. Trappstegen ordentligt nernötta och hala.


När pulsen var på max och tungan hängde till knäna var man äntligen uppe. Möttes av fantastisk utsikt.


Högre kom vi inte. Vi var med om ett dånande klockspel här uppe också.


För samma biljett slapp vi också in i katedralen.





Fallen angel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar