Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 24 november 2019

Kuutåpreet


Hemskt mycket hej, nu är jag tillbaka till vardagen efter två julmagiska dagar i Helsingfors. Vi har haft så fantastiskt roligt med kuutåpreet (cut & pret, ett klädmärke) mammas bananer som hon trugat hela resan, smurfmössa, hemmastickad mössa och basker (det behövs så lite) Kalla vindar, svettigt under palitån, blodsockerfall och trötta fötter. Men alltid med fniss runt hörnet. Att få ha detta som en tradition, mamma, syster och jag är nåt av det värdefullaste.


Vi har varit i många småbutiker, undangömda sådana och hittat de allra finaste leksaker man kan tänkas ha som barn. Prylar till dockskåp så man häpnar. Om jag kommer mej för att inreda mitt barndoms dockskåp har jag hittat den perfekta affären.


Det har varit julmagi från morgon till kväll.


Vi har klämt på julbollar tills behovet varit mättat.


Allt verkar höra julen till.


Uppåt i ett varuhus...


Nedåt i samma med skrinnskobana på bottenvåningen.


Vid Kappeli redde vi opp blodsockerfallet...


Fredagskvällen blev det mat på La Famiglia. Supergod mat och trevlig personal.


Runeberg har det mysigt nu.


Detta undersköna ställe.


På tal om skön, så hittade mamma ett ypperligt ställe att vila benen på. Hon är som klippt och skuren i denna omgivning.


Och älskade lillasyster, vit och mjuk som en julängel.


Så jag då, alltid lite för mycket av allt. Här trivs min konstnärssjäl.


Inte utan tomtelatte och saffransbulle.


Vi travade upp till Uspenskikatedralen och tog en runda där inne med tyskar och japaner.
Före tåget skulle starta hemåt gick vi till Niska för att äta pizza. Björklund, Jack och Smugglaren beställde vi in. Tusan så goda pizzor de har där, gillar att jag får tala mitt modersmål och lugnet i restaurangen. Däremot tog jag foto av en grannes ingång.



Nu känner jag mej själv som en julboll och är redo att påbörja resan mot advent och jul med dessa två magiska dagar och underbara människor i mitt hjärta och sinne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar