Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 16 november 2019

Lördagsgörat


Vi har njutit av vår lördag, var och en på sitt sätt. Jag har städat, tvättat kläder, räfsat löv,picklat rödlök m.m Samtidigt som jag gått omkring och småfnissat åt gårdagens revy. Har bara ett tips: Gå och se den!


Tog Zeb på länk längs med ån. Bästa sättet att slippa lortiga tassar.


Hon är oerhört bred nu och Zeb hade inte en tanke på att simma fast han var löskopplad. Inte jag heller.


Så länge köttet kokade mört läste jag ut en otrolig bok. Sann historia berättad av tatueraren Lale själv.


Hörde av Edward Blom att november månad ska innehålla tunga franska viner.


Kvällens matstund innehöll vissa nya upptäckter. Förutom vinet då så var det ugnsrostad jordärtskocka, så himla god. Sen kommer vi till broccoli som jag alltid haft svårt för, både doft och smak. Nu kokade jag den och kylde hastigt ner. Så har den fått stå i kylskåpet och till servering fick den sej en släng av citronolja med basilika. Attans att jag inte kommit på detta förut, nu smaskade vi i oss rätt rejält.
Och gubben har gått och anmält sej till nästa sommars Vätternrunda på cykel och det finns en ny gnista i hans ögon som jag gläds över. Mål och morötter, det är livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar