Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 16 juni 2013

Dagdrömmerier


Man blev som sagt lite däckad här ett tag.
Men är igång igen efter att ha sovit bort rätt mycket av den sista tiden.
Har införskaffat mej en ljuskrona och är något av det vackraste jag haft på länge vill jag påstå.


Det är så att jag går omkring och drömmer om ett växthus/uterum.
Där jag kunde odla lite smått. Nån paprika, lite tomater, örter till sommarens matlagning m.m.
Driva upp sommarblommor och pynta med nån vacker pelargon. Ja så får jag inte glömma vinrankan, den är nästan det viktigaste.


Förutom själva odlandet ska där vara trivsamt. Bord och stolar och helst nån form av dagbädd där jag kan slappa och bläddra i tidningar när regnet strilar utanför. Där jag kan måla en och annan akvarell och bjuda vänner på kaffe.


Och det är just där, i taket där ljuskronan ska hänga som pricken över i:et. Tänk att få smyga sej in där en mörk och ruggig höstkväll och tända ljusen. Jag började liksom i slutändan jag. Köpte krona före nånting alls är klart. Men efter att jag hade sett den gav den mej ingen ro, så nu hänger den i vårt sovrum tills den får flytta ut. Om det blir så.


Så det är mycket dagdrömmerier på gång. Men det är det roliga i livet, att drömma och planera och nåt att hålla fast vid. Så mycket annat tråkigt och måsten som ändå sliter i en.
Här under äppelträdet vilar en orkide´ som inte vill blomma. Har hört att de ska trivas så under sommaren. Försökte också tidigare en sommar med två men så glömde jag bort dem...


Att plocka ihop den egna salladen till maten är väldigt roligt. Hur har jag kunnat var vara utan det i så många år frågar jag mej. Men det är väl så som med allt annat. Allt har sin tid.
Så har helgen gått och jag har vandrat runt i min trädgård och njutit av det lilla. Ser att det kommer både äpplen, körsbär, hallon och vinbär, inte i nån större mängd men ändå.
Börjar det inte snart hända nåt med växthuset ska ni få se mej här med spaden i högsta hugg när jag gräver upp gräsmattan själv. Visst har äldsta sonen nästan färdiga ritningar gjorda på datorn och visst finns det gamla fönster men det måste ju börja ske nåt också. Så är jag själv inte så bra på sånt här och förväntar mej att karlarna ska ha fått det med modersmjölken. Ungefär som att jag självmant går till spisen när det börjar närma sej matdags. Ingen har lärt mej det utan det är bara nåt jag gör. Ska det då va så svårt att få ihop ett växthus frågar jag mej? Men det är lite som med Alfons. Jag ska bara till södern först, jag ska bara cykla först, jag ska bara till Sale först...


Så har vi midsommarvecka framför oss. Svårt att hänga med, det går så fort nu. Men midsommar du är så välkommen om du än kommer i form av regn eller sol.

8 kommentarer:

  1. Men oj! Detdär kunde ha varit jag som skrev:-) samma dagdrömmeri om växthus/uterum...har varit på "växthussafari" denna vecka till två lyckliga väninnor som inte behöver dagdrömma mer...och dendär ljuskronan!!!såå fin! Måste vara nåt med åldern!:-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller också är vi släkt! :)
      P.S Börja nu först med ditt köksland, lite annat än dill kanske ;-)

      Radera
  2. Jag har nu väntat på mitt växthus 3 somrar, svärfar hade lovat göra ett. Men nu får jag nog ge svärfar sparken...
    Senast igår pratade jag om mitt växthus, har fönster, burit hem tegelstenar å knackat murbruk av dem, jag kan spika, enda jag behöver hjälp med är början...men int e de nån som regerar på när jag säger nåt...så antagligen vlir det att ta tag i spaden själv, å då vet jag att det erbjuds hjälp, me nepp tå ere fösejnt! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tydligen är det nåt man blir tvungen att ta tag i själv. Tänk om det vore lika trögt när det gäller fotboll eller ishockey...
      Hoppas i alla fall att vi får våra växthus nångång!

      Radera
  3. Vad jag unnar er ett växthus! Det är härligt...
    Men se till så det blir tillräckligt stort (vårt är för litet!) och att dörren blir så bred att jag kan komma in med rullstolen... :)
    PS. Det senaste inget måste!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så roligt att fantisera om det just nu, bara jag också skulle få igång karlarna :) Vet du att med det första jag tänkte på var att vi borde hitta en bred dörr så att vi kan dricka kaffe där sen :)Så jag har nog tänkt till !

      Radera
  4. Hej igen!

    Titta på Isas blogg som jag länkat till. Där hittar du verkligen inspiration och drömmar för ett växthusbygge om du ser upp till på hennes sida. Jag tänker bara WAU...
    Men det där lär nog ska förbli en dröm för mig...
    Drömmar är bra att ha!!! Sköt om dig. När får du semester? vi måste ses...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittade Isa igår och jag säger som du WAU! Börjar semestern först den 15. 7 så just nu känns det som en evighet dit, plus att jag har en massa kvällsskift :(
      Men jag kunde komma nån förmiddag nu till att börja med. Hör av mej närmare. KRAM!!!

      Radera