Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 20 juni 2013

Med blyfyllda skor


Så började dagen.
Tungt och eländigt och inte ens tanken på eftermiddagens jordgubbstårta fick det att kännas lättare. Den som vi "svetskor" väntat på hela veckan. Ja se vi har inga stora fodringar.
Men i dag hjälpte inte ens det. Om det var regnvädret som satt i mej eller den stundande ledigheten i hela tre dagar är svårt att säga. Men det var att bita ihop timme efter timme och plötsligt blev det ändå eftermiddag och midsommarkaffet hägrade i kafferummet. Roligt att sitta med de andra som man knappt mera ser när vi har så olika skiften och avdelningar. Och visst, tårtan smakade ljuvligt.
Så har jag en vän som jag ser sällan men som jag ändå har mycket kontakt med. Den allra finaste "Alf." Hon gör den godaste salladsdressing jag vet och en ljuvlig morotsmarmelad. Titt som tätt får vi till vårt hushåll av dessa läckerheter och eftersom vi båda har familjemedlemmar som arbetar på samma ställe skickar hon godsakerna. Nu till midsommar kom en flaska dressing och den höjer vilken enkel sallad som helst. Hon är bara för bra denna "Alf".
Så blir det att skrubba skiten av sej och förbereda sej för midsommar. Först ska jag hämta in rabarber som jag ska göra rabarberlemonad av. Ett recept jag hittat i en tidning.
Ni vet väl att det är i kväll det börjar. Sommartv:s höjdarprogram. Som jag väntat så på. Ojojoj....
SOMMAR MED ERNST!!!

2 kommentarer:

  1. Nåmen just he ERNST!:) Får se vad vi i år får för inspiration av honom...Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja med ett avsnitt sett förstår man ju redan att orangeriet kommer att få ett utomordentligt ansiktslyft!

      Radera