Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 14 juni 2023

Ledig onsdag

I går när jag loggade ut från arbetet genomsvettig kändes det som om jag skulle gå på semester. Jag har nämligen varit ledig i dag. Jag vet inte om det är nåt fel på mej men jag är så glad i mina klienter så jag arbetar för glatta livet. Skulle jag få se mej i spegeln efter de flesta besök skulle säkert ett fånigt flin titta tillbaka. Men visst är det skönt med ledigt mellan varven, tror jag är en person som lätt ger för mycket av mej själv och det är också en balansgång med att ge och ta. Solnedgången var så fin i går kväll, sällan jag är uppe så länge om kvällarna när alarmet är ställd på tidig väckning. Men i går kunde jag med gott samvete lulla omkring här i nattsärken.


Här är en som har varmt nu. Söker sej gärna i skuggan och helst av allt gräva djupa svala gropar att ligga i. I går kväll la han sej på det kalla klinkergolvet under bastulaven och låg där en lång stund efter att jag lagt mej. Men till sist kom han nog in i sovrummet och la sej där. Han vill gärna vakta och ha koll på sin flock.


Från morgon var jag riktigt duktig och tvättade fönstren på utsidan runt hela huset. Sen stickade jag på terrassen som ännu under förmiddag ligger i skugga. Så typiskt mej att jag somnade till en stund. Precis så var min mormor också, hon nuckade och sov korta stunder när hon satt med den sövande sticksömmen i händerna.



 Finaste Lotta bjöd in mej på kaffe till Tallbacka under eftermiddagen. Vi satt i skuggan under ett träd och pratade ett par timmar. Skrållan katten surrade omkring bland blombänkar och tallar och höll koll.  

Själv har jag också rensat ogräs ur nån bänk i dag men vill också bara njuta och ta det lugnt. Jag har ju trots allt min en dags semester!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar