Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 3 augusti 2023

Augusti

Hur snabbt blev det inte augusti? Jag har inte hunnit med i sommar alls. Är det så här det blir när man blir äldre, att det bara går fortare och fortare? Hoppas på en lång och behaglig höst och den som säger att sommaren fortfarande är här har väl rätt till en viss del men nog sjutton vippar det snabbt över till höstsidan nu.

I tisdags for vi till Vasa på snabbvisit. Jag skulle ha arbetsskor, ett par Skechers slip in hade jag spetsat mej på. Måste vara enkel att stiga ur och i när man springer in hos folk. Hittade de mest perfekta och hösten är räddad. Lillsonen arbetade hemifrån den dagen och under hans lunchpaus drack vi kaffe hos honom och Sandras. Han har just gjort klar gitarren i mitten och alla tre är hans egentillverkade. Så snygga och välgjorda. Han har till och med fått lov att sälja i en musikaffär om han vill, det är inte dåligt det.

På kvällen besökte jag en av farmors tvillingsystrar som hade önskat få höra hur det var de sista dagarna med farmor när jag satt hos henne. Det blev en trevlig helkväll, 92 åringar kan minsann vara skärpta och följa med i tiden.


I går rensade vi uteförrådet på allt, skruvade ner hyllor och krokar.

Gubben tog till storsleven och målade om både tak och väggar. I dag har vi satt upp hyllor igen och nu ska det ännu listas kring fönster och dörr och golvet skuras.  Blir riktigt bra bara vi får ordning på alla saker som ska in igen. 




Gårdagens väder krävde sin vitamininjektion.


I dag har vi vacker men blåsigt. Så blåsigt att jag måste rädda vårt pyttelilla äppelträd med sina 16 äpplen från att brytas sönder. Strumpbyxor användes till det enda de är bra på, att binda upp och hålla ihop. Visst blev det snyggt? Not...


Här är årets favoritdahlia, kanske för att det inte ser ut som vanliga dahlior. Ett minus är att jag inte tycker de är lika hållbara som snitt som de bollformade. Jag vill ju plocka in i vas.


Lillsonens morsdagsros blommar nu för andra gången i sommar. Har samplanterat den med en pelargon stickling jag fick av en klient så det inte skulle bli så många krukor. Senare ska den grävas ner i en blombänk med förhoppning om att övervintra och blomma på nytt nästa sommar.


I dag har jag höstgödslat buskar och perenner. Äppelträd och bärbuskar väntar jag med till de är skördade.

Dagens andra länk med Bonzo gick till skogs där vi slogs med flugor. Men Bonzo var ändå bara glad åt vår fotbollslek med kotten.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar