Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 12 augusti 2023

Ledig fredag och jobbhelg

Lördag förmiddag och jag har just dragit dammsugaren över golven och tvättmaskinen snurrar. Jag ska till eftermiddagen i arbete och har samma tider imorgon. 14.00 till 21.30/22.00 ca. Ser fram emot en superhelg med "mina" oldisar. Snart har jag varit ett halvt år i arbete inom vården och konstigt nog är det som om jag lagt det gamla bakom mej. Känns som detta varit mitt hela tiden. Jag ringaktar verkligen inte mitt förra arbete, nej då. Jag kan tänka tillbaka på år med goda arbetskamrater och bara det att det arbetet har betalat vårt hus, gett möjlighet för våra pojkar att växa upp tryggt och stadigt. Att de kunnat hålla på med sina hobbyn. Så mycket vi kanske tar för givet, att det bara ska rulla på men verkligheten kan vara tuff för många. Så jag är tacksam till alla mina tidigare arbetsgivare, utan dem kanske vi inte hade stått där vi står i dag. Men att få känna sån äkta glädje när jag tar tag i dagens uppgifter, det har jag inte haft förut det får jag erkänna.


Nåja, nog om arbete, fritiden är också viktig. Det har varit varma dagar och inte alltid så lätt att vara hund. På våra promenader har vi fått tänka på var vi har tillgång till vatten. Här har vi drickapaus vid Bärklarsforsen.


Här bara några hundra meter hemifrån men ibland tar orken slut strax före hemkomst så då pausar vi. Det är väl ungefär som när jag får blodsockerfall, det finns ingen ork att fortsätta.


Nu är det härliga tider när man kan gå ut och bara plocka i sej godsaker. ärter får man inte nog av i första taget. Så glad att jag i sista stund nappade tag i en fröpåse när jag insåg att en pallkrage blev över.


Våra blåbärsbuskar är ännu väldigt små och ger liten skörd men de få bär som kommer är riktigt stora.


Alltid intressant med nya vinklar.

I går var jag ledig och började dagen hos fysioterapeut. Hemma igen fick jag ett ryck och grävde upp gräs, dagliljor och irisar. Ger så lite blomster och sen ligger gräset platt överallt och det ser mer än misskött ut. Kanske inte det bästa att göra när man just fått sin nacke satt på plats men är man jag så är man. Grävde upp Astilbe och Höstflox och satte dit dem istället. Hoppas de nu trivs och växer till sej.

Vi var och skaffade ny dekorationsbelysning till porten då den gamla givit upp och köpte även två solcellslampor. Dessa fixade vi på plats efter att blombänken blivit klar.


Efter det satte vi pizza på pizzastenen på grillen och jag tog fram en välkyld rose´


När det blev skymning satte vi igång ljusslingan. Det blev kyligt och vi gick in för att se på Helsinki crime på Netflix (tips)


Så fort solcellslamporna tändes sprang jag ut. Barnsligt förtjust i olika ljuskällor.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar