Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 17 februari 2024

Kaffetåren den bästa är

Tänk vad man kan njuta av en kopp kaffe. Sitta i lugn och ro en morgon, läsa tidningen och bloggar jag följer. Låta allt gå långsamt.

Ofta träffar man familj och vänner över en kopp kaffe, medan man förbättrar världen. Är man rastlös och inte riktigt vet vad man ska ta sej till blir en kaffe så bra på det. Efteråt kan man få världens bästa ide´ till något.


Eller när man inser att man har extra till mellan klienter och kurvar in till kontoret och hoppas att det ska finnas nybryggt kaffe. Sätta sej en stund i soffan och med lite tur få prata med kollegor och chef. Små viktiga stunder när man fyller på ork och energi och får diskutera sånt som hänt under dagen.

Så kaffet tillför så mycket annat än själva drycken. Så mycket byggs runt denna kaffekopp.


I går hade jag förmiddagen ledig så jag tog ett pass på gymmet. Förra veckan blev inget av pga förkylningen så jag var lite trögstartad denna vecka.

I dag lördag blev mitt träningspass mellan snöhögarna. Vilken tur att svärfar kom med traktorn så behövde vi inte ta allt förhand.

Det var tänkt att vi skulle söka oss mot Vasa i dag. Lite shopping och så skulle vi fira Sandra som har födelsedag. Men snökaoset längs vägarna fick oss på andra tankar och det besöket blev framskjutet. Jag körde från Nykarleby i går kväll och jag kan säga att det räckte gott och väl till.



 Har städat i dag istället, tråkigt men nödvändigt. Ingen stickning har jag på gång och det är näst intill katastrof. Har lite akvarellfunderingar i skallen men har ännu inte kommit till skott.

Vilken himla tur att jag häromdagen tog mej till Jeppis biblioteket och fixade mej ett lånekort. Känns som om jag har mera ärende in till stan än till byn nuförtiden så det blir enklare att sticka sej in i stan och låna nåt läsbart. 

En dag med snö upp till öronen och nordanvind utanför dörren är en bra bok det perfekta sällskapet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar