Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 19 december 2020

Där julkänslan hittas

Som vuxen och särskilt i år när det mesta är inställt är det svårt att hitta den rätta julkänslan. När det kommer till denna högtid önskar man så att det gick att bli barn på nytt, att hitta det rätta pirret. Jag brukar försöka gå in i mej själv och tänka på vad som gjorde julen när man var liten. Och när jag går på magkänslan återkommer jag alltid till farmor och farfars vardagsrum i julskrud. Det var väl som vilket vardagsrum som helst men doften av hyacinter känns så starkt än i dag. Den stora granen med choklad bollar och kottar för oss barnbarn högst upp. Som farfar alltid gav när vi hade varit på besök och man kunde få en vacker ring i att sätta på fingret. Den stora skivspelaren som spelade klassiska svenska julsånger. Atmosfären. Här syster och jag riktigt tidigt 80 tal tippar jag.


Här år 1990 med farmor och farfar. Detta var sista julen med farfar, i maj gick han vidare efter långvarig sjukdom.


I dag hämtade vi vår egen julgran och den ska in nån av de närmaste dagarna.


Bonzo har haft sitt första julbad i dag. Har varit flottig i pälsen ett par dagar och sett ut som om han sprungit in i nån smörbytta, vilket han också kanske gjort och så kan man ju inte ha det när högtidsstunder stundar. Så jag köpte puppy schampoo för 16 euro! och skrubbade medan jag fick hålla fast honom så han inte slapp smita. När han var handdukstorkad fick han en ny boll med godisgömma som belöning för att han utstått pinan. Lekte så länge ström fanns men har nu däckat med nosen under köksmattan. Nu doftar han så gott och kan med stolthet ta emot julen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar