Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 7 december 2020

Karamat

I kväll hjälptes männen i huset åt att göra riktig karamat, päärona å korvsås. Jag höll mej till morotslåda och spetsig rödkål och var alldeles nöjd med det. Det är den tiden på året när jag går all in.

Förskräckta blev vi när jag hade dragkamp om renen med Bonzo på köksgolvet och han plötsligt satte sej och smackade och vi fattade att han hade något i munnen. Plötsligt ploppade en kindtand ut på mattan. Jag visste ju att det snart händer men blev ändå så paff att jag måste läsa mej till i vilken ålder det händer. Och det visade sej att från 4 månader är det på gång och Bonzo blir faktiskt snart 5 månader. Så helt ok och ett stort ögonblick.

Fick öva en timme i dag och fick veta att jag har raatis så bra pendlingsteknik. Däremot vid ett svetsprov gillas inte "kullen" på fogen så jag fick lära mej att hålla lite längre både upp och ner, mera upp för jordens dragningskraft gör att det ändå söker sej ner. (Jo jag tackar jag, har liksom märkt av den trenden)



På detta sätt fick jag till jämnare fogar och alla var glada och nöjda. Man lär så länge man lever. Sen fick jag ställa mej vid robotsvets och plocka i fixtur och där också lära mej få igång när tråden fastnat. Klippa av och få pistolen i rätt läge och starta om. Så många knappar och nycklar att jag till först var alldeles snurrig i skallen men ack så nöjd när jag klarade det på egen hand sen.

Sista avsnittet av The Crown i senaste säsongen är sedd och snart har jag inget att följa med känns det som. Måste hitta nåt nytt. Tre avsnitt kvar av Lerins sommarö som startade svagt men fick ett rejält uppsving redan i andra avsnittet.

Ja det var måndags skriverier det. I morgon har jag ett doktorsbesök som jag fasar lite för men vet att det så nödvändigt behöver göras. Törs inte orda mer om det nu i kväll. Take care <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar