Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 22 juni 2021

Oväder


 Det har varit ett rejält oväder på många håll i dag. Vi har klarat oss lindrigt skulle jag säga med ordentlig blåst, lite åska och regn. Men man vet ju aldrig vad som kommer ännu.

Jag måste ännu jämra mej åt de tuffa arbetsdagarna där värmen slår ut hela kvinnan. Och många andra med mej förstås. Jag cyklade ännu i morse men när gubben kom var värmen olidlig, mörka moln hopade sej och vinden fartade i så jag slängde cykeln i bilen och körde hem medan regnet forsade längs vägen.

Bonzo var rejält lycklig när jag kom för mullrandet var i full gång. Jag drack flera glas vatten och sov över två timmar! Värmde ärtsoppa och tog hunden på promenad. Det hade slutat regna och var betydligt svalare och riktigt skönt. Vattnade i växthuset medan Bonzo skällde på tappade dagslända vingar. De blå skira vingarna samlade jag på för 40 år sen och jag undrar just om de inte fortfarande ligger i en utsirad vit smyckesask nånstans på vinden.

Temperaturen sjunker rejält på utsidan nu och jag kör ventilationen på högsta effekt för att få in det svala. Hoppas på att morgondagens arbetspass ska bli lite lättare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar