Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 16 februari 2023

Minnen från en anställning

I kväll ska ni få skärmdumpar från min anställning på Varax genom åren, därav rätt dålig kvalitet men för mej var det roligt att gå igenom materialet som jag hittade.


Jag har varit min sista (förhoppningsvis) dag på firman i dag. Så konstig känsla med vemod och lättnad på samma gång. Redan i går kväll sörjde jag mina arbetskamrater och i dag före sista kaffepausen var jag illamående. Men så mycket pepp och kärlek jag fått!


Ruurikkala 2002 med mat dans och medaljregn över de anställda som varit längst på plats. Vi två firade 2 år på Varax, blev utan pris men var så glada ändå. I dag är vi båda tjänstlediga.


Här var firman ut till Tankar och vi passade på att ha 16 årig bröllopsdag.


Så många och roliga julfest vi haft! Här på Vikingafest i Solf


Skadorna har varit många och här hade jag satt fingret i punktsvetsen så det sprack upp runt halva fingret. Det är väl ändå den skada som läkt bäst. Förslitningarna slipper jag aldrig.


Jag illustrerade berättelser till boken om Varax som Ulf Överfors skrev. Synd bara att mitt efternamn blivit fel, annars hade jag säkert varit en känd illustratör vid det här laget.



En bild ur boken.


Har alltid haft svårt att hålla fingrarna i styr och klottrat på allt som gått.


Vi slapp på långhelg till Prag tänka sej. Nästan hela gänget var med och det är nog en av de roligaste resor jag varit på. Så sammansvetsad ett gäng kan bli efter en sån tripp. Det har också varit spahelger till Tallinn med detta galna gäng.


Så fick jag fria händer av chefen att fräscha upp vårt kafferum med små medel. Fick utgå från våra orangea retrostolar. Ny färg på väggarna och två canvastavlor beställdes. Stor anslagstavla, metallroskisar, förvaringskorgar, nya muggar osv.


Ett stort Marimekkotyg hängdes på en vägg för värme och trevnad.


Här höll jag på att löda koppar.


Trött kvinnfolk som ville skickas med i lådan med plåtar.


Jag designade en serveringsvagn som var intressant objekt ett tag men det hela rann ut i sanden. Jag fick i alla fall prototypen.


Beskrivning av hur det kunde se ut då gubben jagade på mej vid målarbandet.


På företagsbesök till Komatsu i Umeå. Spelade boule på ett bistro och åt skaldjur (jag höll på att svälta ihjäl före efterrätten kom) Övernattning på hotell och shopping följande dag före båten åkte hem.


Plötsligt en sommar blev jag sömmerska när nöden och efterfrågan var stor.


Full åv dunttuna.


Det inre gänget som höll ihop och firade varandra. Kul att hitta på nåt extra.


När förra chefen gick i pension blev jag tillfrågad om jag kunde måla en tavla till honom som present.


Minns den här morgonen. Trött men skulle orka sista dagen före julledigheten.


Drickatest på ett julfest vid Kyrö destilleri.



Hepp så var man plötsligt svetsare.


Uppvaktning på min kommande 50 årsdag sommaren -21


Så en dagsfärsk bild. Jag har haft lätthanterligt arbete denna sista vecka och tacksam är jag för det. Nu lägger jag skyddsglasögonen i ett skåp här hemma. Alla mina skåp på arbetet är tömda, kläderna ska skickas tillbaka till hyrfirman. Gamla trasiga hörlurar är slängda och här hemma hade jag en liten ceremoni då jag brände upp alla trasiga stödstrumpor...



 På bänken står en ljuvligt vårig bukett från mina vänner och kramarna och lyckönskningarna värmer ännu. Åh vad jag kommer sakna er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar