Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 31 januari 2024

Januaris sista dagar

Jag vet inte vad det var med måndag kväll men både hunden och jag var som klubbade. Han låg på ryggstödet och jag i soffan och knappt medveten om vad som hände runtomkring. Tog första omgången av presidentvalet på så där mycket?


Tisdag var jag ledig och fick ta sovmorgon. Så roligt att läsa tidningen då det fanns en bild av varuhuset Sokos från sina glansdagar med. Det må jag säga var tider det. Minns när man gick in genom huvudingången och tog ett par trappsteg ner till vänster och kom till skönhetsavdelningen. Där brukar jag och mina kompisar snusa i stora burkar med löspuder, det var så fascinerande. Därifrån fick jag också en lite parfymflaska med doft av liljekonvalj av min blivande gubbe på vår första Alla hjärtans dag tillsammans.

Tog man trapporna ner till källarvåningen fanns musikavdelningen i vänstra hörnet. Min allra första köpta kassett kom därifrån. efter mycket tjatande köpte mamma David Bowie till mej och jämrade sej på vägen hem hur mycket kassetten kostat och så fanns det bara nio låtar! Let`s dance och Chinagirl, såna som man gastar med ännu idag när man hör på radio.

Vi var också rätt flitiga cafe besökare jag och mina kompisar. Hade väl råd med ett limsaglas men det var tider det när man fick vara i storstan.


I går var det vår i luften, till och med så jag tyckte solen värmde.


Vi drog ut på hala vägar men Bonzo fixar det galant och jag har superbra icebugs så jag traskar glatt på.


Sovrummet fick så romantiska gardiner att jag inte ens vet om jag klarar dessa. De får nu hänga där ett tag men jag ryggar tillbaka varje gång jag stiger in.



 Tidigt i morse drog jag till gymmet en timme. Efteråt till gravgården för att tända ljus för farmor. Hennes 97:e födelsedag och i år får vi inte fira tillsammans.

En kort runda med hunden och nu får jag ställa mej för arbetsdag så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar