Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 6 februari 2021

Vilsam lördag

I dag gick startskottet för årets odlingssäsong. Paprikafröna är nere i jorden. Röd och orange spetspaprika samt den burgundifärgade snackspaprikan. Jag längtar så till våren fast vi har fina dagar nu också.


Vi körde till Hirvlax idag för att träffa våra vänner Solvej och S-O. Jag hade stengodslera och glasyrer som väntade på på mej där och med mej hade jag små alster i lergods som vi satte in i ugnen. Ugnen är nu full och färdig att brännas när det passar husfolket. Glad över så fantastiska bekanta man får under livets gång, fast vi i dagsläget får tänka till hur vi träffas och i dag använde vi alla fyra munskydd.



Stengodslera har jag inte drejat sen allra första gång jag gjorde några sneda koppar hos Solvej. Nu tyckte jag det skulle vara roligt att försöka på det. Hållbarare och tyngre blir det. Men det betyder också att glasyren ska vara en annan och jag beställde nu lite andra färger. Roströd grönbrun och frostigt vitt, få sen se hur det blir. Tänkte faktiskt på julen när det beställdes. 


Jag tog en liten länk med Bonzo före vi for till Hirvlax och det kom ymnigt med snö under tiden. Så länge vi var borta var också Patrik och Lotta ut med Bonzo, oändligt tacksam att vi har folk runt oss som tar sej tid med honom. Jag har så himla dåligt samvete att sätta honom i hagen när det blir till helg, han står ju där inne i veckorna också. Men i bland så måste man hemifrån och då hjälps det inte.

Eftermiddagen blev så fin med solsken och jag tållade på med Bonzo här ute bara för att få lite sol på näsan. Nya sockor har jag på gång och stickar några varv så fort jag har möjlighet, ett riktigt sjukdomstillstånd befinner jag mej i. Men jag låter mej hållas för snart blir det att jag tar tag i drejandet igen och då är jag fast i det. En periodare, det är jag det.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar