Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 26 november 2021

En ledig dag

Vaknade glad till en ledig fredag. Sökte fram julmusik och njöt när Linda drog sin stråke över strängarna till bland annat Gläns över sjö och strand och Sylvias julvisa, min favorit.


Smyckade vårt hem inför lillajul och advent, det här är den bästa tiden.


Enda porslinstomten hos oss. En samlartomte från 1997 till förmån för världsnaturfonden. Det året kom den första samlartomten och det har kommit en till varje år sen dess. Min mormor hade köpt den och vi fick den till vår familj men jag har inte sett att det här i trakten skulle sålts flera år efter det. Informationen har jag fått från nätet.


Ute är det som det finaste julkort med snötunga granar och tallar. Bonzo och jag tog sparkstöttingen och susade i väg i prefekt före till Esseklippet och mammas. Vi mötte skolklasser som var ute på promenad med tomteluvor på och Bonzo fick så många beundrande blickar och flera som tyckte det var en sån söt hund.


Och styrkta av kaffe och godbitar under bordet susade vi tillbaka hem igen.


På eftermiddagen välkomnades gubben hem med choklad och kaffe. Vi högg oss en utegran som nu står förankrad vid uterummet. I morgon ska vi försöka få upp belysning där och i aroniaträdet.  Det gäller att maxa nu för varje dag som går.

Nu ska jag kämpa med en stickning och ett flätmönster så du som läser kan hålla tummarna. Kan tänkas att jag får krypa in till svärmor när mina hjärnceller slår knut på sej och tålamodet tryter.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar