Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 14 november 2021

Tanterna grön på vift och farsdag


 I går var det väder för att komma igång med taket på ladan. Lillebror hade tid att komma hjälpa sin pappa. Jag trodde det skulle lämna till våren men nu är det starkt på gång att bli ett riktigt tak över veden.


Jag skulle på galej med mamma och syster och klädde mej i min nystickade tröja, tog en selfie för att bevisa att den går att använda.


Roligt att min syster också klätt sej i grönt.


Likaså min mamma, precis som om vi skulle kommit överens före att i kväll är det grönt som gäller.


Vi började vid Station 23 med mat som var i en klass för sej. Så utsökt och så fantastiska smaker. Vi hade beställt in Nötfile´, en fiskgryta och en pasta och allt galet gott. Blåbärs sorbet och kaffe till efterrätt. 


Så fortsatte vi så småningom till Schaumans salen där vi skulle se Bladis pojkan.


Med Erik Kiviniemi, som är helt fenomenal i alla sina roller på scen. En otrolig begåvning han besitter.
Vi fick en alldeles förträfflig kväll tillsammans och jag skulle vilja påstå att den täckte rätt bra den (o)frivilligt bortvalda Helsingfors resan. Det är nu andra året i rad som vi väljer bort vår julresa men hoppas innerligt kunna ta upp den nästa år igen.


Farsdagen till ära vaknade vi till gnistrande sol och frost. Så härligt att bege sej ut på promenad.


I väntan på våra ungdomar höll Bonzo koll på katterna som strök runt tomten. Mycket lite av vad som händer där ute går honom förbi. Han har en hörsel som jag ibland önskar skulle vara snäppet sämre än vad den är.


Jag bjöd på skinkrullader fyllda med malet kött och plommon, med gräddsås smaksatt med svartpepparfärskost och potatismos till. Kaffe och rulltårta med pepparkakskryddor, så det var ett steg i julriktning vad kommer till maten idag.

Min gubbe firad med ny skjorta, vin och skraplotter. Nu blir det att pusta ut resten av kvällen för alla godsaker som inmundigats under dagens uppvaktningar. Tur ändå att det är farsdag bara en dag i året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar