Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 23 juni 2018

Midsommaraftonen


Man har ju en önskan om att midsommaraftonen ska bada i ett sirligt romantiskt skimmer. Fladdrande klänning (har jag nånsin ägt en sån?) krans av vildblommor i håret (maskroskrans är väl det närmsta jag kommit) och solljus som silar genom tunna gardiner (igår sökte jag förgäves efter sommargardinerna till sovrummet, har ingen aning om vart de kommit. Kanske det är de som jag har som flugspärr i växthuset nu !?)


I går regnade det för allt som inte kommit på flera veckor, det vill säga närmast syndafloden. Jag fick flytta in min blom ampel i skydd för både regn och blåst.


Lite älsk ändå på de röda stövlarna.


Jag tömde två vitrinskåp på böcker och grejs som ska flytta till andra rummet. Tog en glassbåt mitt i röran för att orka.


Hissade flaggan under eftermiddagen när det var en stunds uppehållsväder.


Och detta blev den mest sirliga och romantiska bild jag åstadkom i går.
Kvällen tillbringades inomhus i en villa vilket också var helt okej. Så länge man har sällskap mat och tak över huvudet går det an. Avslutade kvällen med en film om Alfred Hitchcock vilket var ganska otippat.
I dag fortsätter regnet och jag ska plocka in böcker tillbaka i skåpen som nu blivit flyttade. Så hoppas jag på ungdomar runt matbordet men vi får se hur det blir med den saken. De vet nämligen inget om mina önskningar ännu.
Så tar vi då itu med midsommardagen.

2 kommentarer: