Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 8 juni 2018

Zebs födelsedag


För 11 år sen föddes en liten söt hundvalp långt nere i Liljendal.
Det var flera valpar i kullen, 4 eller fem och alla blev bortlovade utom en som döptes till Oscar. Oscar var en trotsig liten hund redan från början och höll sej mest för sej själv. "Vill ni nåt får ni komma hit " kunde varit hans motto.
Planer fanns på att han eventuellt skulle flytta till England om ingen ville ha honom här i landet. Jag hade lagt ut lite hakar till denna kennel att vi eventuellt skulle vara intresserade fast ingen i familjen visste vad jag höll på med. Och kanske inte så snabbt som det ändå blev.
Fick ett e post meddelande att nu finns en liten Oscar som inte hittat nåt hem ännu. Då fick jag bekänna färg här hemma om att jag haft kontakt med en kennel och nu fanns en liten valp redo för oss. Vi var definitivt inte redo.
Men jag bad om att få lite bilder och det kom en bild på ett sött litet knyte med prästkrage bakom örat. Den bilden gjorde att den hårdaste motståndaren började mjukna i kanterna och snart stod han och byggde till en tvårums hundkoja med isolering och avtagbart tak.
Nån ekonomi för hundköp fanns inte och jag sålde allt som tänkas kunde på loppis och fick ihop en rätt hyfsad summa. Vi fick ge valpen ett eget namn som han skulle kallas vid redan hos uppfödaren och jag sökte febrilt och svängde olika namn på tungan. Till sist var vi alla överens om att det självklart var en liten Zeb. Ett tufft namn åt en tuff valp.
Dagen kom när vi skulle köra ner hela familjen och hämta hem vår hund. Med en mängd fjärilar i magen åkte vi iväg på vinst och förlust för vi visste inte om vi skulle klara honom med våra allergier.
Det var nästan ofattbart att få hålla honom i famnen och det gick inte att förstå vidden av vårt beslut före alla papper var påskrivna, Zeb hade fått sina små klor klippta och vi kunde starta färden hemåt.
Ingen sa något på en lång stund i bilen. Zeb var ynklig och rädd och kröp upp i armhålan på storebror i baksätet. Han hade skilts från sin mamma sju veckor gammal och hade lång väg att åka.
Själv satt jag på helspänn och bara väntade på den första nysningen från vår astmatiske lillebror. Kände efter själv om det kliade i näsan eller kittlade i halsen. Ingenting.
Det har varit blod svett och tårar men en enorm glädje och tacksamhet som ändå genomsyrat våra år tillsammans. Zeb med sin epilepsi sen två års ålder och nu slitna höftkulor, slitna leder och förkalkningar mellan ryggkotorna har gjort att vi vet att det inte går hur länge som helst. För någon vecka sen var jag färdig att ge upp vår älskade hund. Tyckte bara att det inte fanns nåt annat alternativ och stirrade mej blind på det tills goda vänner fick mej att se ur en annan vinkel och med andra ögon. Han har inte ont och han älskar livet.
Så därför är jag så otroligt tacksam över att han får uppleva sin elfte födelsedag. Att jag fått krama om honom extra mycket och ge honom godsaker dagen till ära. Själv tar han uppståndelsen med ro. Han är nöjd med att få känna tillhörighet med oss och bli kliad bakom öronen.
Kram på födelsedagen Zeb. Matte älskar dej <3

22 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tankar I Min Enkla Vardag : Zebs Födelsedag >>>>> Download Now

      >>>>> Download Full

      Tankar I Min Enkla Vardag : Zebs Födelsedag >>>>> Download LINK

      >>>>> Download Now

      Tankar I Min Enkla Vardag : Zebs Födelsedag >>>>> Download Full

      >>>>> Download LINK ug

      Radera
  2. apowermirror crack Thanks for this post, I really found this very helpful. And blog about best time to post on cuber law is very useful.

    SvaraRadera
  3. getflv pro crack Thanks for sharing such great information, I highly appreciate your hard-working skills which are quite beneficial for me.

    SvaraRadera
  4. This article is so innovative and well constructed I got lot of information from this post. Keep writing related to the topics on your site. Avs Video Converter Crack

    SvaraRadera
  5. Such great and nice information about software. This site gonna help me a lot in finding and using much software. Kindly make this like of content and update us. Thanks for sharing us Movie Collector Pro Crack. Kindly click on here and visit our website and read more

    SvaraRadera
  6. Hello there, could you tell me which blog platform you're working with?
    I'm thinking about starting my blog soon, but I can't decide between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    I'm curious because your design appears to be unique.
    I'm looking for something different than other blogs.
    P.S. Please accept my apologies for straying from the topic, but I had to inquire!
    zebra cardstudio professional crack
    spark crack
    driver easy pro crack
    driver toolkit crack

    SvaraRadera
  7. It was just as enjoyable for me as it was for you.
    I like the drawing and your writing style.
    Please continue to shake to your heart's content.
    Here are the details: uncomfortably quick, but no doubt
    again, as is virtually often the case if you promote this stroll inside.
    4k stogram crack keygen
    pandora crack
    corel draw x8 crack
    360 total security crack

    SvaraRadera
  8. Ummy Video Downloader Crack is an all-in-one tool and extremely simple to operate. We shall download a movie from YouTube and save it in another of the available formats.

    SvaraRadera
  9. As suggested, I took your advice and found it to be constructive. Thanks for helping me out when I was struggling to reach my targets.

    dopdf crack
    master-pdf-editor-crack-torrent/
    zoner photo studio x crack

    SvaraRadera
  10. Great post, but I wanted to know if you can write
    something else on this topic? I would really appreciate it if you can explain this.
    A bit more. Appreciation
    ummy video downloader crack
    idm crack
    indigo renderer crack
    avira antivirus pro crack

    SvaraRadera
  11. Hey! This is my first visit to your blog.
    We are a collection of volunteers starting with one
    a new project in the community in the same niche.
    Your blog has provided us with useful information to work with. YOU
    did a fantastic job!
    minitool power data recovery
    driverpack solution crack
    fileviewpro crack
    luxion keyshot pro crack

    SvaraRadera
  12. Tankar I Min Enkla Vardag : Zebs Födelsedag >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Tankar I Min Enkla Vardag : Zebs Födelsedag >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Tankar I Min Enkla Vardag : Zebs Födelsedag >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK 5Z

    SvaraRadera

  13. I am very thankful for the effort put on by you, to help us, Thank you so much for the post it is very helpful, keep posting such type of Article.
    ALLPlayer Crack
    Vector Magic Crack

    SvaraRadera
  14. II am very impressed with your post because this post is very beneficial for me and provides new knowledge to me.
    Xsplit Vcam

    Hide Folders

    SvaraRadera