Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 19 mars 2024

Bacilusker och annat mera trevligt

Hoppsan! Nu gick här plötsligt många dagar utan uppdatering, men så kan det gå och särskilt om det mest är pest och så.

I dag har i alla fall varit en lärorik dag. På jobbet har vi kört andra dagen av första hjälpkursen och nu är denna grupp klara och vi väntar bara på våra intyg över kursen. Lite repetitioner och övningar över det vi har gått igenom och så har vi pratat om bland annat brännskador och benbrott. När det kom till brännskador hade ju jag en hel del att prata om som har en kropp märkt av brännskador. Jag har gillat dessa två kursdagar för då har vi som varit i gruppen fått verkligen vara tillsammans vi som annars arbetar så självständigt.

Bilden är från "gamla kontoret" där kursen pågick. Gillar detta hopplock av saker.


I fredags fick jag uppsöka välfärdsstationen i Esse för att ta svalgprov, som jag sen själv fick köra till Laboratoriet i Jakobstad. Hade nåt märkligt på gång i halsen och ville försäkra mej om att det inte var angina (det var det inte heller utan nåt virus) Gubben har ju flera fototavlor hängandes där och de måste jag alltid kolla på, så sällan man är inne här.


Skulle arbetat fredag kväll men fick stanna hemma då jag inte hade nåt svar på vad som var på gång. Tog en härlig promenad med hunden och försökte fokusera på njutning istället. 


Efter det hade jag fixat så fint med tre dagar ledigt till mej men var rätt däckad lördag och inte så häv ännu på söndag. Var ute korta stunder men sov en hel del och läste igenom en bok.


Måndag var bokat för Tammerfors och med medicament i kroppen från morgon gick resan ner riktigt bra och jag orkade hyfsat bra igenom dagen. Dan före hade de fått snö här och det kändes som om de hade mera av den varan än vi.


I Stockmanns provrum med stödstrumpor och jag måste riktigt skratta åt mej själv. Men så långt i livet har jag kommit att stödstrumpor och bekväma skor är för mej a och o om jag ska orka gå en hel dag.


Mat är lika viktigt förstås och är jag på tur med gubben vet jag att jag hamnar på Plevna med hamburgare och öl. Inte nåt jag heller säger nej till så då är vi båda nöjda.


Jag hade inte tänkt besöka Tallipiha denna gång men vädret var toppen och jag ville vara ute när solen sken och himlen var blå.


In en vända till chokladbutiken men köpte bara några små chokladbitar. Alltid trevligt ändå att få titta på alla godsaker och nu hade de massor med påsk inspirerad choklad. Men allt kostar och ibland tycker jag inte det är värt det.


Utanför chokohuset skiljdes vi åt, gubben skulle till cykelbutik lite utanför och skulle ta spårvagnen. Jag fortsatte strosa omkring ännu en stund innan jag sökte mej in mot centrum. Måste vända mej om och ta en bild av denna vackra byggnad, säkert särdeles fin i solskenet. Strax efteråt blev jag vittne till ett snatteri i stora mått av en R kiosk och kände mej lite olustig efteråt. 

En riktigt bra dag men nog var jag så glad att komma hem igen. En dag räcker tydligen gott och väl för mej, så förnöjd med lite.

Gubben har hållit på med ved idag och efter kvällsmaten hamna jag i ladan för att stapla. Fint ändå att se hur ladan fylls med ny ved.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar