Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 11 mars 2024

Blöjto

Jag var inte riktigt förberedd på att ha ledig måndag, var så inställd på att köra fem dagar i rad. Men när jag till och med frågat fast det ju stod att jag har ledigt och det bekräftades fick jag ge mej ;) ;);)

Så jag tänkte att de lovat sol så då ska Bonzo och jag gå långlänk och ta en riktig utedag. Började riktigt fint, utan sol då förstås men skaren höll även mej så vi traskade glatt över åker. Kom till ett utfallsdike och gick längs med det för att se om vi kunde ta oss över nånstans.

I ett obevakat ögonblick hoppade Bonzo ner i diket, isen brast och han plumsade rakt ner i det kalla bruna vattnet. Slapp inte upp och ylade ( i skräck eller av kölden vet jag inte) Vilken tur att jag just denna morgon satt sele på honom, för det mesta kopplar jag honom till halsbandet. Nu kunde jag dra honom över iskanten och upp ur diket. Han låg själv på rygg med benen i vädret hela vägen. Väl uppe rann det skitigt vatten av honom och istappar bildades hastigt. 

Raka spåret hem och in i duschen. Där rök vår utedag nästan. Tre badhanddukar senare och ex antal omgångar med hårfönare blev det rätt drägligt att vara. Mommo kom på besök och jag lagade flera maträtter under eftermiddagen för att ha dagar framöver.


Till sist kändes han ändå så torr och bra att vi kunde ta en runda då även solen hittat ut.


Slutet gott, allting gott. Med facit i hand blev dagen riktigt hyfsad.


Videkissor i vas att njuta av en tid framöver.

I morgon ska jag vara på Första hjälp kurs hela dagen. Ska bli riktigt intressant då jag nödvändigt behöver även den kunskapen. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar