Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 9 mars 2024

Vår och sol

Vilken härlig eftermiddag denna lördag bjuder på. Jag som hela förmiddagen berättade åt mina klienter att det stod i tidningen att vi har gråa dagar att se fram emot. Nu får jag gå en runda till i morgon och ta tillbaka allt jag sagt.

När jag kom hem idag måste jag bara ut och se mej om kring huset. på vissa ställen är det mindre snö och det går att komma fram utan att ha skoskaften fulla med snö, på andra ställen är det höga drivor. Tog Bonzo med mej och gick en rundvandring. I uterummet råder det kaos med allt som blåst in och ner under vintern. Blåsten slipper in under taket och fullt av lärkträdsbarr ligger nu över golv och möbler. Solskydden av fiberduk har blåst ner i vinterstormarna och torra kransar hänger lite visset. Allt detta ska ordnas upp så fort det blir lite varmare och mera lätt tillgängligt.


Bonzo smakar på våren och tycker det är fina pipor. Ibland smakar han för mycket och spyr upp eländet här inne på finmattan. Riktigt mysigt.


Men om vi går tillbaka till tisdagen, minns ni att jag sett en räv? När jag for och hälsa på min fina väninna fick jag bromsa för en fasan som glatt spatserade över vägen. Min väninna läste djurens språk för mej när jag berättade om mitt möte och att träffa på en fasan var något bra men nu minns jag inte exakt mera.


Torsdagen blev jag klar med vårstädningen av detta rum. Ljusare gardiner, byte av matta och kuddöverdrag m.m 

På kvällen var jag ute och äta med två före detta jobbarkompisar och plötsligt hade vi suttit där i 3,5 timme och förbättrat världen. Så roligt och värdefullt.


Detta vilddjur igen. Underbart med alla pinnar som nu sticker fram. Inte lätt sen att reda upp kopplet men jag törs faktiskt inte ha honom lös, alldeles för många hästar och traktorer i farten som retar honom enormt.



 En förnöjd kvinna på kvinnodagen mellan två besök. Utan vare sej blommor eller choko, men att få bo i vårt fria underbara land är gott nog.

Snart har vi son och sonhustru här och jag har saknat dem i några dagar nu så det ska bli så roligt att träffas och höra det senaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar