Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 13 mars 2024

Inte konstigt man känner sej mossig

I går hade jag och ett gäng kollegor Första hjälpen kurs del 1 med Edunova. Bordet var full med mat, det är nåt av det viktigaste på Omsorg. En hungrig assistent gör ingen klient glad. Så ätandet hänger med i alla lägen. Kaffe croissanter banan mandarin vindruvor och choklad så kunde dagen starta. Teori varvat med praktik, sårvård, återupplivning på fullvuxna och spädbarn och hur hjärtstartare fungerar. En mycket lärorik dag. 

Det som gjorde att jag plötsligt kände mej rätt mossig var när vi på en lista skulle skriva namn och födelsetid. När den kom till mej reagerade jag på att alla som skrivit var födda mellan 2000 och 2003. det första jag tänkte var att är det ens lagligt att arbeta för de som är födda så nyligen??? Så måste jag räkna och visst börjar även de vara mogna för det. Så skrev jag mitt namn och födelseår 1971... som att vara född på stenåldern. Nåja, tur att vi trivs och har roligt i varandras sällskap ändå.


Så slut i huvudet och skallebank när jag kom hem. Åt och tog mej ut med hunden medan solen gick ner. Vackert vackert.


Jag var egentligen inbjuden av Sandra till ett event i kväll som jag in i det sista tänkt fara på. Men gått omkring med lite sjuk hals i dag och skiträdd att jag har nåt flunsit på gång igen så jag måste avboka. Kurerar istället med bastu och varm saft och hoppas på det bästa. 

Virkar för omväxlings skull några grytunderlägg.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar