Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 7 december 2021

Vindsgömmor

I går kväll tog jag mej upp på vinden och bökade runt bland lådorna med pannlampa och hackade tänder. Längs nere (förstås) fann jag det jag sökte, mitt tomtepar som jag gjorde på en MI kurs på glada nittio talet.

De har så skitfula grisfejs att det nog är på grund av det som de hamnat i låda. Jag kunde måla nya men där ryker väl nåt av charmen med dem. Kanske bättre att de får vara original och så får de komma fram nåt år då jag orkar med dem.

Det var väldigt mycket arbete med dem och vi fick göra en hel del hemma för att hinna få dem klara. Stommen är av trä och tyglindor lindade kring för att få till en kropp. Kläderna av filt och vadmal som kantbroderades. Flätor och skägg av fårull och stickade sockskaft, vantar, halsduk och luvor.


Tomtefar fick i ett senare skede en näverkont gjord av Göran West. Tomtemor gör tummen upp för julen trots att hon inte hunnit med att stryka sin egen kjol. Men alla vi husmödrar vet hur det brukar bli, man sätter sej själv sist.



 I samma veva hittade jag en snögubbsbonad som gjordes under samma tidsperiod. Nu är den stuken och ska eventuellt få komma upp på väggen bara en lämplig plats hittas.

Det var de juliga och vintriga vindsgömmorna det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar