Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 2 december 2021

December

Mysigt tid nu när det är fritt fram med både varm choklad eller glögg och pepparkakor när man kommer hem utsvulten från arbetet. Tänder en brasa i spisen och drar pläden upp över öronen. I dag har det varit kallt och Bonzo var himlaglad när vi kom hem och ville sitta i famnen på oss båda två.


I går kväll var det premiärdags för årets julklappsinslagning.


Har inte haft sigillstämpel tidigare men det här var riktigt roligt.


Nu är Bonzo och jag så fint inramade och upphängda. Minns inte när jag senast skulle lagt pengar på en inramning men tyckte ändå att denna var värt det.



 Amaryllisen håller på att gå in i ett riktigt halleluja moment och jag kan inte se mej mätt på den.

På matpausen i dag satt vi och funderade på julmat och bakning. Vi kom in på blandfruktssoppan som hör risgrynen till och jag berättade om hur vi gjorde som barn vid mommo och moffas när vi hittade plommonkärnan. Då sökte vi först efter lilla hammaren i moffas kökslåda med verktyg ( minns ännu doften av metall i den lådan) . Sen drog vi ut nedersta lådan och bankade sönder stenen på lådkanten för att komma åt den lilla köttiga delen som också var god att äta. Det var tider det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar