Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 20 januari 2022

Livets godaste äggröra

Tredje vaccindosen i dag och i kväll har jag så sjuk arm att jag går omkring och säger aj! så fort jag ska röra den. Så här har jag inte haft det med de två övriga men det går väl över.

Kom för en stund sen hem från frissan vrålhungrig eftersom jag inte kom mej för att äta före. Mindes att jag i tisdags hörde på podcasten Billgren/Wood där Sofia pratade om den godaste äggröran som hon gör. Så jag tänkte att jag gör mej en äggröra på det viset och ser hur det blir. Alltså jag har aldrig ätit så god äggröra i hela mitt liv! Hur är det ens möjligt att av samma ingredienser få till två helt olika smaker? Nu ska ni också få ta del av det tänkte jag.

Hemligheten är mycket låg värme och röra röra röra. Gaffla ihop äggen i en skål, inte hårdvispa. Tillsätt en skvätt grädde (helst) eller vatten, inte mjölk. På 6 ägg tillsatte hon 1,5 msk grädde så det är inte mycket. Salt tillsätts strax före du häller i pannan, alltså ingen lång tid före. Smält en liten klick smör, ska inte fräsa utan bara smälta och så rör du hela tiden i upptill 10 minuter så det blir en krämig och fluffig konsistens. Gudars så gott!

Det var allt för i dag.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar