Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 27 februari 2019

Att välja lycka


I Billgren/Wood podden som jag lyssnade till i dag pratade de om att välja lycka. Att verkligen fokusera på det som gör en glad lycklig och tacksam i allt.


Så jag har försökt att se positivt i det mesta i dag. Fast himlen var så jämn grå utanför arbetsfönstret såg satte jag fokus på det pyttelilla rosaskimret som också fanns där.
Tacksam över att ha ett arbete att gå till även om jag är less på det flera gånger om dan. Tänkte på hur underbara fredagarna är, den känslan mister sin glans om man ska gå omkring här hemma hela veckan.


Bara det att få skratta högt tillsammans med arbetskamraterna kring matbordet åt dråpligheter. Att få ha arbetskamrater! Vi kom också in på sommarodlingarna i dag och jag längtade till växthuset enormt mycket.


Att ruska av sej stressen och blunda för spända käkar (skriver hon som på riktigt har spända käkar) ta djupa andetag, sätta skygglapparna på och ignorera.


Le åt dej själv i spegeln varje morgon och tänk att du duger precis som du är, med dina extra kilon och allt. Vi är alla unika. Det kan vara starten på en alldeles underbar dag eller så skiter det sej ändå. Men du har allt försökt och gjort ett medvetet val redan från morgon och det är gott nog.

Bara för att det är så grått blött och eländigt där ute så ville jag drömma mej bort till sommaren som var och en ny sommar som ligger och väntar längre fram. För jag väljer lycka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar