Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 22 februari 2019

Dagens utflykt


Som pricken över denna fredag, när jag fick ladda min allra nyaste skål med vindruvor.
Hämtad från Solvejs  kreativa hörna i Hirvlax. Denna skål drejade jag hos henne början av december om jag inte minns helt fel och nu är den hemma i sitt esse för flitig användning. Så avis på Solvej som har ett fantastisk rum där hon har alla sina drejade krukor, drejskiva,brännugn, glasyrbyttor och massor av verktyg. Dessutom står målade tavlor radade uppefter väggarna, tomma ramar... Ett himmelrike för en sån som mej. Evigt tacksam att jag har henne som min mentor vad kommer till leran.


Så fick jag rada in mina skålar i den enorma ugn hon har och då det gäller första bränningen får de placeras in i varandra vilket gör att det ryms massor. Jag kunde haft med mina mera misslyckade också men valde att lämna dem hemma för eventuell bränning i egen ugn i framtiden. Men med facit i hand hade de också haft bra rum här.
Vi gick igenom olika glasyrer för lergods och jag tror mej ha bestämt tre stycken jag vill beställa till att börja med. Lite annat som behövs som flyttal, bottenfällningsmedel, sil, slev,tång m.m
Plus en massa bra tips och aha upplevelser och sist men inte minst 8 stycken paprikaplantor!
Vicken dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar