Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 9 december 2019

En vintersaga


Tomtemor vaknade alldeles för sent i dag, alldeles försent för att hinna med julförberedelserna. Men hon hade sovit oroligt under natten och behövde när hon tänkte efter få sin sovmorgon.
Under natten hade massor av snö fallit, precis som om himlen öppnat luckan till snöförrådet och tömt dess innehåll. Hela världen var vit och det fortsatte snöa med sidan före kändes det som.
Tomtemor skyndade sej för hon skulle ut och skotta och njuta av allt det vita och vackra. Hon gjorde snabbkaffe för här fanns ingen tid att förlora och bredde sej två smörgåsar som hon slukade nästan på stående fot.



Ska man vara ärlig så sket tomtefar fullkomligt i både jul och vinter. Han hade tagit sej ett arbete inom metallindustrin i stället och myste och nyste bland målarpulver och rör i stället.
Tomtemor har satt upp en låtsastomte i hans frånvaro som påminner rätt mycket om den riktiga. Åtminstone är de lika grå.


Den i familjen som älskade vintern mest av alla var hunden. Det kan man ju förstå, han som inte behövde lyfta ett finger utan bara rulla runt i snön tills han blev trött och så slockna på stället.

Nu var det bråttom. Här skulle skottas snö som låg i ett tungt 10 cm tjockt täcke.  Tomtemor skuttade allt vad kjoltygen höll och svetten rann utefter ryggen. Bra så tänkte hon, det behövs inget annat träningspass i dag och kanske inte på hela veckan för den delen. Bara ligga inne och äta pepparkakor.
Plötsligt halkade tomtemor till och kunde inte hålla sej på fötterna. Hon gjorde en ickegraciös kraslandning på ena knät. Det blev ingen piruett, inte heller någon mjuk glidande rörelse som i en fondu, utan mera som en grand battement ett snabbt och energiskt kast av benet upp i luften. Sen låg hon där alldeles allonge´, utsträckt.
Huujeda mej tänkte hon och var snabbt uppe på fötterna, bara inte gammeltomten såg som också var ute i snösvängen. Så pinsamt!


Tomtemor gick in och vilade sitt nu småsvullna knä. Ajaj så det kan gå.
Hungrig hade hon också blivit och gjorde sej en pizza på grönkål, ärter och majs. Skinkan har hon lite tröttnat på, det finns tillräckligt med svin ändå här i världen.
Och med det kom hon lite av sej. Läste nåt kakrecept men som vanligt fanns inga ingredienser i skåpet. Slängde tomtefars kalsonger i tvättmaskinen och satte sej för att läsa om Fantomen på Manhattan.
 I morgon är det ännu två veckor till självaste julafton och innerst inne vet tomtemor att det inte är nån brådska alls. Julen kommer och julen far oavsett om hon hunnit baka sju sorters kakor och dammsugit alla hörn. Huvudsaken är att hon får sina nissar och tomtefar samlade och de alla får en lugn och fridfull julhelg när den väl kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar