Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 27 mars 2021

En gråare lördag

Är dagen grå tar man väl in solen i sitt hem. Okej, det blev ju sol på eftermiddagen men från morgon hade vi ett jämngrått täcke och inga minusgrader under natten. Det märktes på Bonzos morgonrunda och det blev grundlig torkning av tassarna. Vår värsta tid är nu vad det kommer till vägar. Bilen är så eländig att jag nästan måste blunda när jag sätter mej i den. Tillika som det känns så lönlöst att hålla på och putsa. En vända ut till landsvägen och gyttjan hänger. Smällar man får ta för att man valt att bo ute på landet med grusvägar.

Jag har önskat mej ett citronträd länge men inte vågat satsa. Första citrusträdet köptes för en tid sen, ett calamondin för att det var billigare. I dag fick Petterssons trädgård besök här i byn för jag visste de fått in citrusträd. Som sagt har jag haft ögon på citron en lång tid men kunnat konstatera att de i kruka inte är på lång väg så fina som de som är planterade där de hör hemma så att säga. Fula blad och märkligt växtsätt enligt mitt tycke. Så det blev en kompromiss och jag kom hem med ett Limequat träd. En korsning mellan lime och kumquat. Snyggt växtsätt och trevliga frukter och väldigt citronlika. Och nu är tanten sååå nöjd. Italien flyttar in i vårt uterum den här sommaren!


Om vi fortsätter på temat gul så gjorde jag en apelsinliknande paj på smördeg i dag och gjorde förstås helt fel från början och därav resultatet. Men gubben och jag har provsmakat och är vid liv ännu så denna får ungdomarna till kaffet i morgon. Kanske den sätter sej och blir alldeles fantastisk med en skopa vaniljglass...


Så glad att jag har någon som intresserar sej för mina köksbestyr. Hälsosamma Kesofrallor eller Grynostsemlor på ren finlandssvenska gjorde jag också. Supergoda.


Farmor besökte jag och fyllde på Pectuslagret. En bra stund även om osäkerhet och rädsla genomsyrade timmen. Så olika på besöksgångerna. Lovade att hälsa på igen i påskhelgen.

Och på det är jag nöjd med dagen och stämplar ut för lördagskväll.


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar