Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 14 januari 2023

Det är över

Nu är julen definitivt över för denna gång. Julkulorna är nerpackade i låda i väntan på nästa. Faktiskt gick det riktigt smidigt att ta ut granen i år när den var så liten och nätt. Inte särdeles mycket barr heller.


Konstigt nog känns det så rent och fräscht när man får ut julen och jag hade inte känslan av att det skulle blivit tomt heller som jag upplevt många jular.


Efter allt regnande kom det ett litet snötäcke i går kväll och jag fångade ett par gulliga spår på terrassen på vår sena pissrunda.


När dagen ljusnat till ordentligt och jag hade tagit en sockerkaka ur ugnen tog vi oss ut på blöta och slaskiga vägar.


Vi rörde oss också i skogen, kändes mera vintrigt där. Blöt hund när vi kom hem.


Efter promenaden njöt jag av sista koppen kaffe med smak av smörkola och vanilj, ja det har varit lika gott som det låter. Kaffe när man är sugen och det är man väl mest hela tiden.


Det jag förundrade mej över var på eftermiddagens inköpsrunda var att blommor till salu är i ganska dåligt skick och inget urval finns. Tycker jag inte upplevt detta förut. Till och med tulpanerna hade sjabbig färg på bladen. Så det blev en våreld bara för att få nåt uppiggande på köksbordet. I skrivandets stund är jag mycket dragen till rosa toner.

I kväll blir det en ost och charkbricka hos oss. Jag med sticksömmen i ena soffan och gubben med fjärrkontrollen i den andra. Nån bra film och ett glas rött, då är jag mer än nöjd.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar