Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 20 juli 2018

Andra dagen


Andra dagen körde jag kulturen till en högre nivå.
Fick halva gruppen med mej till Sandudds begravningsplats och trodde Mauno skulle fått en präktigare sten till denna sommar. Men icke. Det ser så enkelt och torftigt ut bredvid de andra pamparna och jag vet ju faktiskt inte om det är tänkt att komma nån annan sten heller.


Så vackert och rogivande.


Mycket personal och trädgårdsarbetare var på plats och så tjänstvilliga.
De visade oss bland annat till Mannerheims plats...


...och Tove Jansson.


Så tog vi bussen in till centrum igen och jag for på egenhand till Ateneum. Jag vill ju helst inte missa detta ställe om jag är i huvudstaden. Gillar byggnaden mer än konsten. Blir som en pirrig flicka så fort jag stiger in. Porträttet av Sauli var det första jag gick för att se.


På översta våningen pågick utställningen Fantastico! Konst från Italien av italienska konstnärer.




Till sist gick jag till konstshoppen och fingrade på böcker men orkade hålla mej från köplusten.

Vi samlades alla sex igen och nu var vi hungriga. Jag hade läst om ett Bryggeri som verkade intressant. Där fick vi bra mat och drack av deras eget bryggda öl. Vi åt inne i ett dunkelt och svalt rum, så skönt att för en liten stund glömma hettan.


På deras innergård blommade det vackert.
Efter detta tog vi en pikuliten paus på rummen för att sedan fortsätta dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar