Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 21 juli 2018

Äntligen


Äntligen fick vi lite åska och lite regn. Åtminstone fick jag samlat några ämbar regnvatten och det tackar plantorna för. Dagen har varit otroligt varm och Zeb och jag har hunnit simma två gånger, kanske jag far ännu före natten men Zeb behöver torka upp mellan varven. Just nu har han grävt sej en grop och ligger och sover i den.
Sen när vädret börjar tillåta det har jag en rumsrenovering på gång. "Mitt" rum eller målarrummet ska göras till en mysig och avkopplande oas. Jag har valt tapeter från Boråstapeters serien Sense of silence och just denna heter Nocturne. Stolen fick vi hämta från Asko igår och där hoppas jag kunna njuta många lästimmar. Jag har en vision om att flytta sekretären till målarrummet där jag kan skapa nya alster och göra det till en vilsamt återhämtningsplats, samtidigt som inspirationen ska flöda till.
Så gärna lite svalare nu tack, för det är mycket förarbete som ska till.


Redan från morgon hade jag tänkt börja dra ut allt ur klädskåpen men det dröjde till seneftermiddag före jag kom igång. Blir så trög i värmen att allt tar minst dubbelt så lång tid.
Nu är det nästan klart och massor åker till återvinning. Det som inte har blivit använt på ett par år kommer aldrig att komma i användning igen så nu åker det, och det är en skön känsla.
När åskan och regnet gick satt vi ute och njöt av att luften blev mycket svalare. Dukade upp kvällsmat med lite restaurangkänsla och en enkel råghamburgare kändes genast som en lyxigare variant.
Det är nog mera de små stunderna hemma än upplevelserna ute i stora världen som ger guldkant på tillvaron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar