Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 14 juli 2018

Med livet som insats


Den här hostan tänkte ta knäcken på mej.
I torsdags blev jag till slut alldeles söndrig i både bröst och hals och inget tycktes hjälpa. Jag hade prövat med hostmedicin, varmdricka, vicks insmörjning, och en massa andra piller och droppar.
Så kom jag på att jag fått renlav av min hälsansjälv vän Stina Spirulina.
Renlav, nåt som jag aldrig tänkt använda måste jag erkänna, men i dessa sommartider när dagarna är dyrbara som attans var jag beredd att gå så långt det behövdes.


Kokade upp vatten och satte i laven för småputtring ett par minuter.
Sen fick laven ligga i och dra ytterligare några minuter. Jag silade av och hällde upp en liiiten skvätt.
Var skitnervös att jag skulle bli riktigt sjuk av detta. Konstigt egentligen när man sväljer piller utan att blinka och inte ägnar en tanke åt vad det innehåller.
Det kan vara nåt av det vidrigaste jag smakat. Så beskt att tungan krullar sej. Men tro det eller ej, efter att jag fått i mej ca en halv deciliter så lugnade hostreflexerna ner sej. Det var som om bröstet öppnade sej och jag kunde andas lättare. Resten av dagen kom det nån hostning men långt ifrån som det hållit på före. På natten började slemmet lossna och jag fick hostat bort det.
Gårdagen kände jag mej nästan som en hel kvinna igen, förutom att jag var tung i huvudet fortfarande. I natt har jag sovit hela natten, den första på en vecka.
Jag drack några gånger till av det hemska men nu tror jag inte jag behöver mera. Detta är absolut den bästa hostmedicin ever, direkt från naturen och snott av renarna.
Börjar det växa ut renhorn efter det här så ska jag bära dem med stolthet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar