Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 1 juli 2018

Livet är en grillfest


Gårdagen var hektisk men otroligt rolig.
Jag beställde tapeter till målarrummet. När jag är klar med det rummet ska det vara mitt alldeles egna krypin. Det kan ta en tid och det får det göra men där ska jag sen kunna varva ner med en läshörna tillika med som jag ska kunna producera. Allt efter eget tycke och smak.
På eftermiddagen hoppade jag på cykeln och drog till Essehemmet och farmor. Den varannan årliga grillfesten ägde rum och jag var inbjuden, mest då som ledsagare till farmor.


Där stod långborden dukade redo för gästerna, och grillarna var varm, redo för både kött och korv.


Flaggan borde ha vajat i den rätt kraftiga vinden men hade trasslat in sej i sej själv på något vis.


Levande musik med spelemän och allsång. En tyst minut för Stig, deras allt i allo som gick bort för några veckor sen. Blomsterkranshyllning av en nittioåring och "Ja må hon leva" på det. Gemenskap och glädje, sol och blåst. Jag kan inte annat än tro att alla trivdes.


Så var det bara att rusa hem, för nästa grillfest stod på tur. I min favoritväska fanns en ananas med som gå bort present.


Vi mådde som prinsar under kvällen. Vacker fördrink och den enkla grillfest vi blivit bjudna till visade sej bli allt annat. Så mycket gott vi blev bjudna på ute i kvällssolens sken.
Senare invirade i filtar med kaffe och marängtårta för att till slut flytta in i sofforna för att se fotbollsmatchen där mina favoriter Portugal fick se sej besegrade.
Så finfina vänner vi har så tack från oss ännu i dag!

I dag har vi första dagen i juli månad och jag har bestämt att det ska vara ett lugnt tempo under hela dagen. Bara samla kraft till min sista arbetsvecka inför semestern. Gubben börjar sin ledighet nu men vi har i alla fall tre veckor gemensam semester vilket inte är fy skam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar