Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 5 januari 2020

Årets första söndag


Det blåste verkligen upp till ordentlig storm i går kväll.
Zeb tyckte inte alls om alla ljud som kom utifrån och som inte gick att identifiera, så han låg nära nära och tryckte stackarn.


Själv tyckte jag det var fint att ha flera belysningar med batteri i fall strömmen skulle gå, vilket den iof inte gjorde.


I morse såg vi vad stormen lämnat efter sej, omkullblåsta lyktor, sneda julgranar och ett och annat fågelbo på marken. Inga större skador alltså.


Intressant ändå att morgonen var vindstilla och alldeles underbar med minusgrader och sol.
Ungdomarna samlades kring köksbordet för mat och sedan hängde vi i sofforna med kaffet, slötittade på tv och diskuterade.


Himlen pryddes av årsringar, vilket så trevligt ut. Får aldrig nog av molnformationer.
Till farmor med cykel i kväll och hemvägen blev en längre runda med det samma jag nu var i farten. Skönt att trampa i då gångbanorna nu är nästa fria från is.


Och i morgon fortsätter ledigheten och bara tanken gör mej lycklig. Efter dagens avsnitt av The Crown blev jag sugen på lite måleri som jag kanske ska försöka mej på i morgon. I avsnittet fick jag lära mej att Churchill var en duktig amatörmålare och gjorde flera målningar av dammen som han lät anlägga en tid efter att deras yngsta dotter dött. Och porträttet av honom till hans 80 års dag gjorde honom deprimerad och frun brände tavlan. Sånt har jag lärt mej i dag på årets första söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar