Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 11 januari 2020

Gammalt och nytt och det där lilla extra.


Fy tusan alltså sånt "go" jag hade från morgon. I min skalle målade jag köksluckor och kakel, hade den exakta nyansen till övre skåpen, en blandning mellan vanilj och beige och halvmatt svart till de undre skåpen. Nån dag kommer det att ske om jag inte får lov att byta ut hela köket, och det får jag inte. Inte än åtminstone.


Och när jag satt där med mitt morgonkaffe kom jag på att för att få den värsta ivern av mej kan jag ju flytta runt saker och ting. Så ett av glasvitrinskåpen från datakammaren drog till vardagsrummet på matta. (Gubben var på pannrumsturne´ som han varit de senaste dagarna i grannskapet)
En tavla flyttade vägg och jag plockade in saker jag ville ha i skåpet.
Nu började golvlampan störa mej, den både bredde ut sej, skymde och tog plats. Inte för att jag inte tycker om den, vi har ändå haft den långt över 20 år, och jag hoppas den får en plats nån annanstans i huset.


Så jag började leta på nätet efter en lättare och modernare variant. Hittade denna lampa på Prisma i Kokkola och jag sa åt gubben att det helt enkelt blir att åka dit.
Nu är ju karlar som karlar är och det skulle springas i alla möjliga och omöjliga lampaffärer före det för det är svårt att för dem att fatta att lampan redan är hittad. Fem affärer före Prisma och inte ens gubben var nöjd med någon, varken utseendemässig eller prismässig.
Så det blev att fara och se den jag redan där hemma sett och vi nappade den allra sista, utställningsmodellen. Hade kostat 74.95, vi betalade 22.50. Så vad säger man.
Jag är skitnöjd.


Sån energi gav det att gubben och ena sonen fick massage bara av farten.
Sen ansträngde jag mej lite till och pjasade mej lite extra med kvällsmaten som jag annars bara slängt ihop. Dukade fint och hade mej.


Kyckling och grönsaker och ett riktigt gott Riesling till.
Så ja, dagen har innehållit gammalt (skåpet), nytt (lampan) och det där lilla extra (kvällsmaten).
Själv är jag full (inte av vinet) av nöjdhet, ödmjukhet och lycka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar