Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 6 januari 2020

Trettondagen


En riktig hemmadag förutom promenader. Fast tidigt i morse schasade gubben ut mej och vi for för att söka ett gummiband till hans cykels baklampa som jag tappade bort i går. Ni vet en sån gummirem som ska spännas kring sadelstolpen med bakljus. När jag laddade lamporna i går kväll började jag fundera var gummidelen fanns och jag sökte överallt men förstod snart att den måste ha fallit när jag bytte baklampa i går kväll då den första blev utan ström och jag till all tur hade reserv med mej.
Visste ju var jag stannat men det hade kommit snö under natten. Men det tog inte många sekunder när vi sopade cykelbanan med skorna före jag hade fram snodden, vilket flax alltså. Triumferande höll jag upp den för gubben och nu slipper jag höra mera om det där, hur jag slarvat bort hans saker.
Tog fram rödkritan i dag som jag fick av en målarvän långt före jul. Testade med en bild från Prag och den gamla judiska kyrkogården, inte så uppmuntrande kanske men jag föll nu för den.


Fick stora rycket framåt kvällen och julen åkte ut ur köket med dunder och brak. Det gick från rött till blått, fräscht och flott.


Sist men inte minst ett födelsedagskort i akvarell som ska med post så småningom.
Det var den långhelgen det. Nu börjas det på allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar