Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 11 juni 2020

Ta tillvara kvällarna


I går kväll firades gubben på sin födelsedag med rabarberpaj på terrassen. Så efterlängtat detta att ha bjudningar på utsidan när dammet invaderat insidan.


Det lär ska vara midsommar nästa vecka, hur det nu gick till. Det var ju just vi plumsade omkring i snö. I alla fall har det förutspåtts att vi ska få fint midsommarväder och vad vore väl bättre än det. Att få en riktigt midsommar med sol kjoltyg och vilda blomster är väl varje romantisk varelses heta dröm.


Och dessa kvällar som är alldeles ljuvliga, när det gröna är som skirast och vackrast. Så underbart att det kniper tag i självaste hjärteroten och nu gäller det att ta vara på dem.


Svärmor kom med en ny Hortensia till mej, en för tidig födelsedagspresent som jag blev väldigt glad av. Och när jag stod och hoppade upp i björken efter torra grenar susade mamma in på cykel. Så väldigt rikt med allt kvinnfolk i min omgivning.


Pelargonen Pietarsaari slår ut sitt vita blom och gläder en som ibland inbillar sej att hon nog kan detta med blomster och odling. Jag fick den åtminstone att blomma.


Till sist en liten Iris i motljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar