Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 28 juni 2020

Söndag


Fönstertittare i går kväll. Det hördes en lätt duns på fönsterblecket så satt han där och ville in. Mysiga "Ruufi"


Sent fort vi på bilutfärd till Kronoby och Gåsören. Så vacker och lummigt längs vägen.


Solnedgång.


Det var ett reportage om detta ställe för ca en vecka sen och här hade gubbens faster och man hyrt en stuga på glada åtti talet. Jag var hit en eller två gånger.


Så vände vi av till Cronoholmens skeppsvarv. Inga guidningar i coronatider men vi gick på området och tittade. Ödsligt och tyst och plötsligt drog gubben i klockrepet och jag trodde hjärtat skulle stanna. Tillbaka i bilen slog vi ihjäl ett lass med krankkar innan vi kunde starta hemåt.


Söndagsmorgon startade i uterummet. Jag var så himla lessen och tom efter en hund att älska ihjäl.
Lapphundsvalpar verkar inte vara det enklaste att hitta nu och jo jag har börjat leta. Tror i nuläget att jag inte klarar av tomheten i huset länge till.


Lycka ändå att plocka första gurkan, en racermodell.


Citrongurkan på god väg.


Känslan att skörda allt ur eget till grönsalladen.

Sen kom ungdomarna och vi åt ute i det fina vädret, simmade och åt glass och jag blev på gott humör igen.


I kväll till sjukhuset och hälsa på fammo och det var som om jag varit på en jordenruntresa och kommit tillbaka till henne, i och för sej är det en vecka sen sist. Jag hade glass åt henne och så bar de in kaffe och hon tyckte det var märkliga tider då främmande får sitta och titta på och inte blir bjudna.

Vattningsdags och läggdags stor på listan. En sista arbetsvecka sen så...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar