Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 1 juli 2020

Å plötsligt var det juli


Så lite tid när bara kvällarna är lediga och allt ska göras på några få korta timmar. Men här är jag nu med veckan som gått hittills. I måndags gav jag blod för femte gången och det visade sej vara hela sju år sen sist. Måste ta mej i kragen med det nu för visst är det fint att kunna ge av sej själv till nån behövande, plötsligt ligger man där en dag själv. Trodde jag fått en snygg sommarhatt vid blodgivningen men det visade sej ska användas på cykelsadeln.


I går kväll hade jag underbara Ingela här och dukade upp lite plock i uterummet. Alltså så skönt att ha nån i samma situation som en själv och vet precis vad man försöker lägga ord på. Båda har vi mist våra hundar och allt är så färskt och skört ännu. Vi skrattade och grät om vartannat medan mascaran rann och servetterna blev våtare och våtare. Jag sov så gott efteråt med flera märkliga nätter bakom mej och vaknade mjuk och harmonisk.


I dag var en stor dag när vi skördade den första citrongurkan som smakade noll citron utan bara gurka helt enkelt.


Rätt fin ändå.


Och pionerna har slagit ut och det är lika magiskt varje år.


Ännu om citrongurkan, jösses en sån virrig planta och jag har fyra stycken av dem. Den är överallt och jag kniper av och kniper av och den ger sej inte och blom överallt.
Vanliga gurkan skördar jag varje dag nu.


Knipsade lavendel och band små buketter att hänga på knopplisterna. Ska ta mera ännu, torka och lägga i små linnepåsar att ha bland kläderna.
I kväll cyklade jag till Kållby för att se äldsta sonen spela. Kom precis lagom till att första målet gjordes och lämnade ca tio minuter före matchavslut då jag visste att segern skulle komma till Esse. Dessutom blev det kyligt, helt annat väder nu men så mycket bättre detta.
På så sätt har jag startat upp fantastiska juli månad som är den verkliga sommarmånaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar