Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 15 juli 2020

Dagar som flyger och far


Hur är det möjligt att man vaknar, går ut och röjer runt i trädgården och plötsligt är det kväll???
Nåt är det som inte stämmer när det kommer till tid, arbetsdag och ledighet.

I går kväll hoppade jag på den blåa cykeln och trampade över vägen till Merabs skönheters ordförande med fru, virrade runt i deras trädgård och fick följa deras röster för att så småningom hitta dem i det gröna sköna paradiset. Blev varmt mottagen och fick en guidad tur genom trädgården som det inte finns make till nån annanstans. Allt som inte ska växa i denna zon växer där och man slås grön av avund och förvåning. Själv är jag glad över att första blomman på en dahlia ny för året håller på att slå ut, kan bli väldigt fint av det som nu tillåts att se.
Och inte nog med att jag fick en rundvandring. Plötsligt stod jag framför fyra krukor med plantor upptagna alldeles enbart för min skull och jag stod med förvåningens finger i häpnadens mun (eller hur den nu gick) Fick helt enkelt trampa hem, ta bilen och lassa in i bagageutrymmet.
Vilka bedårande vänner man har!


Och jag fick ju blodad tand. Fick trädgårdsmästarfeelis och skurrade runt med kärra, skyffel, plantor och jordpåse idag. Förstorade, flyttade plantor, planterade plantor, slängde plantor (ja faktiskt), jordförbättrade och drog ogräs till förbannelse. Och jag kan med gott samvete säga att det inte blev sämre i alla fall, fast man ska vara skarpögd för att se att nåt överhuvudtaget har ändrat här på vår lilla plätt av jordklotet.
Solen kom och grillade mej och mitt fläsk och jag tänkte koka över där ett tag så det blev skuggläge, dricka och en bok jag nu läser andra varvet i brist på annat. Mia, hon är så otroligt klok hon med sina funderingar.


Ska jag nu alls skryta med nåt från min sketna trädgård är det väl rosen New Dawn som börjat blomma och har ca 50 knoppar. Endast andra sommaren den står här hos oss. Kanske den rent av gillar stolen som ger stöd när livets vindar blåser kalla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar