Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 26 november 2020

Avslut och julstart

I går var en dag i stressens tecken. Jag i svets svängen med sotiga handskar, kanske pga av att de släckte en smärre brand häromdagen... Mitt i dagen pausade jag och körde hem efter Bonzo för att ta honom till veterinären. Han blev vaccinerad och fick navelbråcket undersökt, tycker vi det blivit större framåt mars ska vi ta ny kontakt så får vi det åtgärdat. Som det är nu är det lite för stort för att vara okej men han växer ju ännu. Jag satte honom på vågen som visade 9,3 kg så visst håller pojken på att bli stor.


Hem med honom igen och tillbaka till arbetet. Hem för att fixa mat och så till frissan. Hem för att äta då jag inte hann före och en kaffekopp och några djupa andetag, för att sen köra till valpkursen. Bonzo var ivrig och redo som en scout.


I bilen hittade jag ljuv musik till regnsmattret mot vindrutan.


Denna tunnel blev en verklig utmaning för Bonzo. Han var först i kö för att ta sej igenom men varken godiskast in i tunneln, bollar eller leksaker kunde locka honom igenom till mej som väntade på andra sidan. Vi fick helt enkelt ge oss och gick till vår plats för att se hur det gick för de andra. Med vissa tveksamheter kom de andra hundarna igenom och jag ville verkligen att han skulle övervinna sin rädsla för både tunneln och det prasslande ljudet av den. Så jag la mej på knä igen och lockade med det pipigaste intensivaste läte jag kunde åstadkomma och döm om allas förvåning när han sprang igenom tunneln och kom ut som den lyckligaste hund i världen. Så sprang han frivilligt tre rundor till och drog alltså fyra rundor på raken, fram och tillbaka för att bevisa att han nog minsann kunde.


Hur duktigt var inte det och hur stolt var inte matte!!! Mammas gullevännen <3


Hans kompis samojeden var inte på plats under sista kurstillfället och det var bara små golvmoppar att leka med så Bonzo gav dem en rejäl skjuts.


Och diplom och allt blev det. Sov gott gjorde han natten efteråt.


I kväll har jag vägrat lämna hemmet och istället fixat lite juligt i vardagsrummet, vi är ju faktiskt advent i bakhasorna nu.


Snart är endast tomten vaken.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar