Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 8 november 2020

Farsdag

Till farsdagskaffet fick jag klart Baileys rullen och jag tyckte själv den fick ordentligt godkänt. Egentligen inte svårt alls bara man hade på klart att krämen skulle stå kallt minst sex timmar, sen var det inga problem.


Hade en skönhetsstund med Bonzo och kammade igenom hans päls, och titta vilken fin liten hårboll som lossnade. Så skulle naglarna klippas och på sista baktassen var jag och klippte lite för långt in och kom åt pulpan... och det började blöda! Usch jag kände mej som ett svin och bad tusen gånger om förlåtelse och fick torka blodfläckar efter honom över hela golvet. Försökte lägga bandage men det drog han förstås bort. Till sist läste jag om potatismjöl som blodstopp och det verkade faktiskt funka. Kände mej ändå som en usel människa, under Zebs 13 år klippte jag inte en endaste gång för nära och nu hann Bonzo inte ens bli fyra månader före jag var där och klippte till.


Maten i dag serverades på mitt arvegods från farmor och farfar. Denna servis ska bara användas till speciella tillfällen och jag älskar den gröna eklövs bården. Blir alldeles varm i hjärtat av att den nu finns i min ägo.


Under eftermiddagen hade vi farsdagsjippo nere vid ån för alla pappor. Kaffe och dopp och eld att värma sej vid. Vi hade tur med vädret kan man säga.



Bonzo var med förstås till glädje för barnen som sprang och lekte med honom. Däremellan stal han klappar och kel av oss andra och tvinnade in sej bland stolsben och andra ben. Kvällen har varit stilla med eld i spisen och sista avsnittet av Björnstad är skådat. En riktigt bra helg går till ända bortsett från mitt pulpanyp då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar